Wednesday, January 13, 2010

SILA ANGKAT MARUAH DIRI~!!

suatu hari di dalam kelas Quality Control and Quality Assurance..
topic: introduction to quality control..


lecturer: what do you understand by quality? u can give the answer in english or bahasa..


tetapi, tiada seorang pun antara kami yang angkat tangan untuk jawab soalan tu.. yes.. i know that words, dan memang selalu di gunakan dalam percakapan harian.. tetapi, susah pulak nak terangkan maksud sebenar qulity itu sendiri.. and of course i have no idea about that.. blank sebentar.. huhu and i believe my classmate also have a same problem.. hoho.. yang tahu pun mungkin x nak jawab.. malu kot.. the problem is.. course ni memang lari terus dari bidang kami yang sebenarnya iaitu kimia, itu yang susah sikit nak beri pandangan.. huhu


once again, he ask the same question.. and now he try to find the attendant sheet to call out our name.. but... attendant sheet tu ada kat kitaorang yg tengah sign kehadiran.. hehe.. try to hide that sheet.. hoho..


dia tidak berputus asa.. he continue ask: who has a name start from S? tapi tak ada..


dia tanya lagi , nama yang start dengan huruf N? angkat tangan~!!! hahaha.. confirm2 la ada kan.. tapi sorang pon tak angkat tangan.. huhu..


dia pun terkejut.. tidak sangka kelas kami se pasif macam ni.. he just want to know our opinion about the quality but nobody was not to try to answer..


dia pun mula la memberi sedikit nasihat kepada kami.. dia cakap, bila kita tidak mampu angkat tangan, umpamanya kita tidak mampu untuk mengangkat maruah diri kita..

kalo mcm ni sikapnyer.. mcm mna nk angkat angkat mruah diri sedangkan angkat tangan pun tak mampu..

jom pelihara maruah diri kita.. jangan biarkan orang pandah rendah dengan kemampuan kita..









4 comments:

+akufobia+ said...

haa.hadee.kena sebiji.tapi bestkan.haha.

aeshah said...

maruah diri yg semakin hilang....but jgn biarkan ia trus hilang!!! keep on moving for you my luvly fren cdah!!!

SeE-DaH said...

fobia> haha.. mmg terkena.. terasa giler time tu.. keke

SeE-DaH said...

aeshah> ak x kan biarkan ia terus hilang.. huhu, chaiyok2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FiZZyRose

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

you & me

Daisypath Friendship tickers