Thursday, December 24, 2009

Terperangkap dalam makmal

hari ni 4 org ja masuk makmal.. after pukul 3.30 tggalla aku sorang di dlam makmal 2 untuk menanti hasil hydrodistillation yang mengambil masa dalam 5 jam jugak baru dapat oil yang ku cari-cari.

tinggalah aku terkontang-kanting lam lab tu sengsorang diri.. dah la tunggu benda tu punyala lama.. smpai tertidur jgak la smbil dengar mp3 dri nfon.. hehe. tp sdar2 bateri fon dah lemah, so ak kna stop b4 bteri fon abes.. t kalo dah abes bateri, nk cntact org pon ssah. so, boringla ak tanpa mmbuat apa2 menunggu hasil distillate yg x kunjung tiba.. (hahaha)

4.30 pm = lab assistant (k.nurul) dtg pesan suruh balik pukul 5 sebab tepat pukul 5 dia akan balik rumah.. then suruh tutup semua kipas dan lampu dan kunci pintu.. pastu dia pon naik ke bilik dia yg berada di aras 2. makmal aras 1.

after tu, ak terus stop distillation ak tuh, malas dah nk tunggu sampai semua distillated yg smpai pukul berapa pon x pasti.. ingatkan nk siapkan jgak ptg ni.. tp mlaslah.. then smpan semua barang2.. (tergerak hati nk kuar awal)

4.55 pm = semua dah kemas, then buka pintu lab nk pulang.. TAPI.... tba2 tersangkut.. haaa?? what happen? kenapa x leh tolak pintu ni.. ?? baru ak teringat, kat luar ada pintu grill.. alamak,!! grill dah tertutup.. ak apa lagi dgan sekuat hati tolak la.. tp mna la bole kalo dah di halang dengan gril besi kat luar tuh.. ish ish.. ak pon tggu jgak sapa2 yg lalu kat situ, bole mtak tlong bukak.. tapi sapa yg nk ada time tuh? ak pon bfikir sape yg ttup pntu ni.. then bru teringat.. KAK NURUL~!! haa.. terus msg dia.. (seb baik bateri fon ada lagi)..

dia pon blas dia ckap " tggu nti akak dtg"

fuh selamat, naseb baik dia x balik rumah lagi.. kalo tak, terpaksa mnyusahkan kawan2 yg dah blik tuk bkak pntu ni.. hahaha..

6 comments:

Pakcu said...

camna grill tu bleh tertutup?

::alwaniamalini:: said...

ahahahaha..adoi, klu akak panik dah tu hihihih

SeE-DaH said...

pakcu: lab asstant tertutup time dia kuar.. huhu

k.wani: haha.. mmg panik dah pon time tuh.. dah la sorg2 kat situ,huhu

aliquenyer said...

waaa...mengapakah saye baru tau~

aliquenyer said...

waaa...mengapakah saye baru tau~

SeE-DaH said...

aliq: terlupa la nk citer.. sbb ari kamis tu hg xdak.. esok tu plak, pgi2 terus blik kg.. x teringat nk story kan.. huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FiZZyRose

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

you & me

Daisypath Friendship tickers