Thursday, June 3, 2010

SUKA KAT DIA~

semua orang akan ada perasaan suka kan? masing-masing mesti ada crush pada sapa2..
hehe..
same goes to me..

sebelum meluahkan perasaan kamu tu, selidik la dahulu.. sama ada dia masih single ataupun tidak.. dan yang paling penting mesti confirmkan status si dia.. takut diri sendiri yang malu nanti.. huhu..

bila si dia dah ada yang punya..
so, kamu mestilah mengundur diri..
yang penting doakanlah kebahagiaan dia bersama pilihan hatinya..
last sekali jangan rasa sedih sebab tidak dapat bersama dia walaupun memang suka gila kat dia..

sebab.. ada yang lebih baik menanti kamu..


i also had crush~!! huhu
dengan sape? jeng jeng jeng...

ku mudah suka dekat orang..
especially pada sapa yang buat baik kepadaku..

antara semua orang yang ku suka.. ada 1 kaum adam ni yang sangatlah ku berkenan.. huhu..

memang ciri2 lelaki idaman kaum hawa laa.. hoho

sebab?

dia ni kan..
-berpelajaran dan beragama..
-quite gentleman
-tidak merokok
-penyayang.. sebab? suka layan budak2.. kita dapat tahu lelaki yang penyayang ini, bila kita dapat tengok dia layan budak2 macam mana..
-dia selalu memberi nasihat kepadaku.. kena buat tu kena buat ini.. tak boleh buat itu, tak boleh buat ini.. ciri2 ketua yang baik lah orang kata.. dan sesuai untuk membimbing keluarga kelak..
-setiap kata2 nya memang menusuk di kalbu..
-kelakar.. memang x kering gusi la kalau berbual dengannya..

so no wonder la i had a crush.. with him.. lalalala

memang terlintas di hati ku ini untuk berdamping dengannya sebagai seorang _____. (fill sendiri la ye.. :p)

tapi..

DIA tahu apa yang lebih baik untuk diriku..
DIA tahu apa yang lebih baik untuk diri orang itu..

jodoh dia dah sampai.. dengan pilihan hatinya..

tapi ku tak menyesal kerana pernah admire kat dia.. bila jumpa orang yang macam dia.. ku percaya ramai lagi orang yang macam dia dan yang lebih baik dari diri dia..

tugasku sekarang..
usaha dan berdoa untuk mendapat yang lebih baik..
dan yang paling penting..

tuk mendapat yang lebih baik..
diri ini juga mestilah baik.. +akufobia+ kata : kena buat baik dan mesti buat baik dalam semua keadaan tak kira duduk, baring, berdiri, sapa kata tak boleh?

8 comments:

aliquenyer said...

hehe...

u r write...
kite wat baik, org akan wat baik gak pada kite...
n ingat...
setiap pmbalasan yang kite wat tu, mesti ade sbbnye...

ermmm...
finally i know who the guy u mention at fb last few days...

dun be sad k...
ALLAH knows better 4 u n him...
=)

LiLohOnEy said...

betul~

ada yg lebih baik menanti kalo dy bkn milik kita..

redhalah dgn ketentuan Allah :)

+akufobia+ said...

wani tak kata apaapa?haha.

munamuni said...

cdah...sedeynyer...but u must get a better guy...keep trying...(heh, cam aku dah ade balak jek)

SeE-DaH said...

alique> eh b4 ni xtau ke sape yg i mentionkan? huhu.. sape lgi kalo bkan dia.. hehe..

lilo> huhu.. i redha.. :p

fobia> wani?

mun> yup.. must keep trying.. hehe

Roronoa Zoro said...

oh.. biasalah tue.. aku sebagai lelaki, jatuh cinta hari2... asal jumpa awek cun, jatuh cinta sokmo.. hahaha... tapi setia yg satu lah.. =P

SeE-DaH said...

zoro> hahaha.. jtuh cnte sbb muke cun buat apa..

yati ghazali said...

hahah.. comel je blog wan ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FiZZyRose

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

you & me

Daisypath Friendship tickers