Saturday, November 14, 2009

~DuNia ini Indah ke?~

ak sgt gembira sbab d lahirkan ke dunia ini..'

walaupun dunia ini penuh dgan dugaan cabaran dan dugaan..
walaupun dunia penuh dengan duri,
penuh dgan jalan2 yang berliku..
yg bersimpang lagi la byak kan..
kadang2 bila ak berjalan mencari hala tuju ku ini.. sampai di persimpangan jalan, ak tak tahu ke mana ak nak pergi.. dalam hati kata lain, mulut kata lain..
owh.. sgat sukar mmbuat keputusan kan?
keputusan yg terbaik tuk diri kita..
keputusan yang bakal mengubah cara hidup kita,
keputusan yang akan memberi kesan kepada hidup kelak..




ak sangat gembira bila aku :

1) bersama dgn My family

miss them..

ada ank buah yg nakal ni~

2)kawan-kawan


gmbar ni pling ak suke sbb x de sape pgang kamera ni.. huhu
just letak kat atas lantai je berlapikkan casing camera.. :p


model2 tmn rimba.. ahakz~

my luvly frens~

3) masih hidup di dunia ni..

dpat merasa nikmat ciptaanNya..
masih berpeluang tuk beribadat kepadaNya..
masih berpeluang mengumpul apa yang perlu sebagai bekalan..




DUNIA OH DUNIA>>

9 comments:

Putra Al-Maliki said...

bersyukurlah di atas segala ape yang kita dapat lihat, rasa, dengar n pegang ape jua yang diciptakan allah.. dunia nie sungguh indah jika kita mensyukuri segala kurniaan allah nie.. hehe.. =)

psst: Hi! Salam ziarah. Jom xchange link & sila komen entri blog saya di http://putraalmaliki.via.my/ . TQ.

azlin ilman said...

cdah,
meriahnye.

hehee~

azlin ilman said...
This comment has been removed by the author.
fatin sulaiman said...

salam...

cabaran, dugaan, halangan, kawan2, keluarga, kekasih.. itu semua yg menjadikan dunia ini sangat indah~

SeE-DaH said...

putra: yup u r rite.. dunia ini sgt indah kalau kita mensyukuri nikmatNya.. dan mgunakan nikmat yg DIA beri sebaik yg mungkin..

azlin: meriah sbb ada fmily n kwan yg rmai.. huhu

fatin: betul2.. benda2 tu la yg mcorak kehidupan kta kat dunia ni kan.. :)

::alwaniamalini:: said...

aaaaa...anak buah yg botak 2 org tu sangat comellllllllllllllll

LiLohOnEy said...

huUuuaaaa~~!!!

nk balek jgk!!!!

):

Faarihin said...

dunia kita yang sementara.. hargailah dengan apa yang ada.. (^__^)

NICK IRFAN said...

2 la hidup di dunia ni btk dugaannya.... harap kita smua dpt menempuhinya dgn baik... amin...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FiZZyRose

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

you & me

Daisypath Friendship tickers