Monday, February 21, 2011

NAK ITU NAK INI

sudah hampir 1 bulan diriku yang tiada pekerjaan.. (eh sapa kata tak ada? jadi pemandu mak ayah pergi berjalan ke rumah anak2 mereka pun satu pekerjaan apa.. hehe.. tak nak ngaku yang diri itu tengah menganggur.. :p)

tapi keinginan memiliki sesuatu benda pada masa inilah membuat diri ku benar teruji.. huhu.. masa ni lah nak jalan-jalan.
masa ni lah nak pergi konsert maher zain..
masa ni lah nak pergi kunjung rumah sahabat2..
masa ni lah nak beli benda-benda favourite..
masa ni lah nak beli macam2 kat anak buah..

oleh kerana perlu berjimat cermat..
ku terpaksa melupakan : ..
1) untuk pergi berjalan2 dengan lebih jauh..
2) tak boleh tengok konsert maher zain.. (jeles ngan aishah)
3) tak sempat nak kunjung ke semua rumah kawan2.. (sempat pergi rumah zalikha je.. :D)
4) tak dapat beli baju2, kasut2, beg2.. (fokus untuk kata ganda itu.. :D) Hp baru? asek wat hal je Hp tu.. :(
5) tak dapat beli mcam2 kat anak buah.. owh baru ku teringat.. tak beli present pun untuk my new anak buah.. adoiii macam mana bole terlupa ni.. teringat bila dah meninggalkan kajang.. uhuk.. tak pa laa.. beli lain kali laa ye..

nak buat semua ini.. perlukan duit.. huhu.. tapi tidak mengapa.. yang penting terus berusaha.. mencari rezeki di mana2.. InsyaAllah.. ku yakin denganNYA

SEBENARNYA BANYAK LAGI BENDA YANG NAK BUAT.. BANYAK LAGI BENDA YANG KU INGINKAN, YG DI IMPIKAN.. oh tidak.. sabar2..


tiba2 rindu nak tengok laut kat bagan ajam ni.. pernah singgah beberapa kali untuk mencari ketenangan.. nanti kalau dapat keja kat penang lagi boleh la tengok.. heee :D

2 comments:

+akufobia+ said...

nak rindu gak.

Zalikha Taza said...

tu tmpt pkwe saye pnah berpraktikal..saye pun pnah g sini....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FiZZyRose

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

you & me

Daisypath Friendship tickers