Wednesday, July 11, 2012

Masa bujang masa untuk enjoy?

kau kan masih muda..
buat apa nak kahwin awal2..
rileksla..
muda2 la time kita nak enjoy..
biar enjoy puas2 dulu baru la kahwin..
baru awal 20-an tapi dah nak kahwin..

kenapa ramai yang cakap macm tu ek?
nak enjoy tu mesti masa muda ke?
mesti masa bujang ke?

bila dah berkahwin tak boleh enjoy ke?

normally after married,
bila si suami keluar ngan kawan2, balik lewat malam sebab tgok bola, makan2, sembang2.. dll
nak pulak selalu keluar dan balik lewat kan.
si isteri mula bising.. ayat yang biasa digunakan:
abang ni kenapa? masa muda2 dulu tak puas enjoy ke? dan mulalah pertengkaran di situ (based on experience orang, cerita2 kat tv,)

waktu nak enjoy ni tak perlu la terhad pada waktu2 tertentu..
sebab kita manusia..
kadang2 kita perlukan masa untuk berhibur @ enjoy.. tapi berhibur yang tidak melampau.. boleh nak enjoy tapi dalam hati masih ingat DIA yang satu.


Enjoy lepas kahwin lagi best what.. enjoy bersama pasangan masing2 tambah2 pulak bila dah ada anak2.. mesti rasa bahagia kan.. then bila nak keluar ngan kawan2 why not bawak isteri masing2.. masing2 boleh enjoy kan..
tapi ikut keadaan la.. kadang2 bila dah ada kecik mmg susah nak keluar bersama kan especially bila dah larut malam.
apa2 pun si suami pun kalau nak keluar malam ngan kawan2 bole.. tapi jangan smpai balik lewat malam.. kesian kat si isteri dan anak2 kat rumah.. kang tak pasal2 kena tidur kat luar rumah.. huhu

1 comments:

fiszah_pjo said...

depend kepada individu..i do love n enjoy getting married earlier..ada teman 24hour/365 days..so kesunyian..klu bujang lama2 pun sure byk masa senggang yg tak tau nak buat ape..end up habis camtu je..hehe..selamat bertunang nanti..kiki

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

FiZZyRose

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

you & me

Daisypath Friendship tickers